Støt kampen for en

Fair betalingsfrist

Små og mellemstore virksomheder (SMV) er rygraden i Danmarks økonomi, og mere end 700.000 arbejder i en SMV. Men virksomheder kan intet stille op, når store selskaber forlanger op til 120 dages betalingsfrist, før de betaler regningen. Faktisk har hver 3. mindre virksomhed været tvunget til længere betalingsfrist end 30 dage – ofte af frygt for at miste de store virksomheder som kunder. Fair? Nej, det er ikke fair. Folketinget bør indføre et loft på betalingsfrister på max 30 dage.
Skriv under nu – og støt de små og mellemstore virksomheder i kampen for en lovbestemt og mere fair betalingsfrist.

Hver 3. mindre virksomhed har været tvunget til at acceptere længere betalingsfrist end 30 dage – ofte af frygt for at miste de store virksomheder som kunder. 
Fair? Nej det er ikke fair. Folketinget bør indføre et loft på betalingsfrister på max 30 dage.
Skriv under nu – og støt de små og mellemstore virksomheder i kampen for en lovbestemt og mere fair betalingsfrist.

SMVdanmark ønsker med din underskrift at gøre politikerne på Christiansborg opmærksomme på de urimelige betalingsfrister. Næsten hver anden af de små og mellemstore virksomheder kæmper nemlig med sene betalinger fra deres store virksomhedskunder. Underskrifterne bliver ved kampagnens afslutning afleveret til erhvervsminister Rasmus Jarlov for at synliggøre problemet overfor Folketinget og vise opbakningen til fair betalingsvilkår og et lovkrav om max 30 dages betalingsfrist. Underskrifterne bliver ikke offentliggjort derudover.

Kampagnen for fair betalingsfrister er udviklet af erhvervsorganisationen SMVdanmark, som repræsenterer landets små og mellemstore virksomheder. Vi behandler dine data fuldt fortroligt. Læs vores databehandlingspolitik her. En underskrift er en tilkendegivelse af, at du støtter indsatsen for ”Fair betalingsfrist”, og at SMVdanmark må sende dig opdateringer om sagen efterfølgende.

Fair betalingsfrister vil betyde:

Bedre likviditet i
mindre virksomheder

Fair
samarbejdsvilkår

Vækst i
hele Danmark

Fair samarbejdsvilkår

Vi vil have fair samarbejdsvilkår. Folketinget bør indføre et loft for betalingsfrister på max 30 dage for alle private virksomheder – store som små. Ligesom det gælder for det offentlige, når de skal betale.

Bedre likviditet i mindre virksomheder

Mindre virksomheder skal ikke fungere som bank for de store virksomheder. Med fair betalingsfrister får små og mellemstore virksomheder flere penge til investeringer, nye arbejdsredskaber og flere medarbejdere.

Vækst i hele Danmark

Hver fjerde dansker er ansat i en SMV. De små og mellemstore virksomheder holder også liv i lokalområderne – fra Hørsholm til Hobro. Det er SMV’erne, der skaber lokale arbejdspladser, som er sponsor for det lokale fodboldhold og gør lærlinge til mestre.

SMVdanmark   |   Islands Brygge 26   |   2300 København S   |   fairbetalingsfrist@SMVdanmark.dk